Stiri

Joi 15 Noiembrie 2012, 20:45:45Emitent: InfoTrade

Incepând cu 15.11.2012, contribuabilii au posibilitatea sa primeasca automat documentele emise si semnate electronic de MFP, printr-o conexiune securizata prin Internet, direct pe calculator



Cu aceasta aplicatie se vor putea receptiona automat recipisele emise dupa 1.11.2012, pentru toate CUI-urile pentru care utilizatorul (posesorul de certificat digital) are drept de reprezentare, fara a fi necesara introducerea in prealabil a elementelor de identificare a documentului (index CUI).


Ramane in continuare disponibila si modalitatea de vizualizare a recipiselor pe portalul ANAF. Mesajele de eroare generate in urma depunerilor defectuoase, pentru care nu se emit recipise, vor fi disponibile doar pe pagina de vizualizare stare declaratii. Pentru a identifica lipsa unei recipise, va recomandam sa filtrati mesajele descarcate dupa CUI, prin facilitatea pusa la dispozitie de aplicatie si prezentata in meniul Help al acesteia.
Tot cu aceasta aplicatie se pot receptiona automat, de catre Primarii, extrasele de cont emise de Trezorie.
Pentru a putea vizualiza prin aplicatia CliF mesajele emise inainte de 1.11.2012, primite in versiunea de test, utilizatorii care au testat deja aceasta aplicatie, vor trebui sa descarce toate mesajele vizibile, sa faca un export pe perioada respectiva inainte de dezinstalarea versiunii de test, pentru a putea face importul acestor date in versiunea pilot.


Aplicatia se poate descarca de AICI